Se tunne kun avaan raskaustestin käärepaperin, teen testin ja odotan vaaditun ajan. Kaksi viivaa, nyt jo? Katson testiä uudelleen ja uudelleen, kaksi viivaa. Raskaana.

“ Huomenta isukki”

“TÄ?”

“Joo, positiivinen testi.”

Sitten soittorumba läheisille, äiti toteaa että häneen olen tullut, ei kauaa vie raskaaksi tuleminen. Sisko kysyy joko Elli sai vauvan kun herättelen hänet sanomalla huomenta kummitäti. Kerron ettei Elina vielä ole synnyttänyt vaan että meille tulee vauva. Iskä toteaa vaan että voi hyvänen aika. Kaverit onnittelevat ja toteavat että osaan järkyttää nykyään ihmisiä ihan kunnolla.

Nyt oksettaa ja väsyttää, kaikki mahamönkeröllä siis hyvin, tai niin ainakin mulle sanotaan. Mitä huonommin alkuajoista äiti voi, sitä paremmin istukka toimii ja vauva voi hyvin ja kasvaa. En kyllä muista ensimmäisen ajoilta että olisi ollut väsyä tai pahaa oloa ja silti vauva kasvoi ja syntyi.

Testejä piti tehdä toinen, kolmas ja vielä neljäs. Vieläkään ei oikein usko, vaikka kaikki oireet onkin. Oksetus, väsy, turvotus, rinnat kipeät.

Salailua, vielä uskalla töissä asiasta puhua. Jotenkin pelottaa että mönkerö tulee pois ennen alkujaan. Hääsuunnitelmien takia kaikki kyselee että joko teille on perheenlisäystä tulossa, ei, ei tietenkään.

Verraten ensimmäisen lapsen odotukseen ( 7-vuotta sitten) on jännää kun laukkaa netissä eri sivustoilla katsomassa mitä milläkin viikolla tapahtuu, aikaisemmin ei edes älynnyt moista tietoa etsiä. Odotti vaan ja se oli siinä.

Tupakanpoltto pitäisi saada pois. Itsekkäästi vaan olen edelleen kessutellut, viikon ajan koittanut vähentää ja reilusti ollaan tultu alaspäin, ennen n, 30tupakkaa päivässä, eilisen saldo 12. Lopettaa pitäisi kokonaan ja pian. Mönkerön isäkin aikoi lopettaa jos mie saan lopetettua, siinäpä vasta tavoitetta.

Ensimmäiseen neuvolaan ja ultraan vielä paljon aikaa, neuvola tammikuun alussa ja lääkäri puolessa välissä. Viikkoja nyt 5+1. Niin alussa vasta. Jotenkin jo odottaa kesää, sitä että jää äitiyslomalle töistä ja että vauva syntyy, pitkä on odotus.

Mutta nyt pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja kaivaa imuri kaapista..